RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Українцям спростять покупку житла: що вирішила Верховна Рада

Верховна Рада 30 серпня схвалила у першому читанні законопроект 7683 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування угод з об'єктами нерухомого майна, які будуть збудовані в майбутньому.

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк вважає, що він полегшить українцям доступ до нового житла, пише "Судово-юридична газета".

"Після ухвалення цього Закону ми покращимо рівень забезпеченості українців житлом, розширимо список нерухомості та зможемо збільшити обсяги будівництва", - пояснила вона.

Серед пропонованих змін:

  • Звільнення від сплати ПДФО угод із продажу житла та інших об'єктів будівництва, у тому числі незавершених, якщо майнове право на них зареєстровано на користь покупця та за них сплачено хоча б частково. ПДФО сплачується за різницею між сумами купівлі та продажу.
  • Введення касового методу (податок стягується лише за наявності доходу) для забудовників та девелоперів для визначення податкових зобов'язань з ПДВ щодо операцій з об'єктами нерухомості, які будуть побудовані в майбутньому.
  • Включення до переліку операцій з "першого постачання житла" також угоди з купівлі-продажу неподільного житлового об'єкта незавершеного будівництва/майбутнього об'єкта житлової нерухомості.

"Також він допоможе очистити галузь від можливого шахрайства з ПДВ та легалізує ринок торгівлі майбутніми об'єктами нерухомості", - додала Шуляк.

Раніше "Апостроф" розповідав, що з 1 жовтня в Україні запрацює програма "Доступна іпотека", завдяки якій деякі категорії громадян зможуть отримати пільговий кредит під 3%.