RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Частині українців піднімуть пенсію тільки після війни: кому не пощастило

З 1 березня 2022 року деякі категорії пенсіонерів набули право на індексацію пенсій, декілька хвиль якої вже відбулися цьогоріч. Однак для нардепів, держслужбовців і науковців така можливість з'явиться лише після закінчення повномасштабної війни.

Про це йдеться в постанові КМУ №727 від 22 червня 2022, і зазначено в законі Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства.

Після скасування чи припинення воєнного стану в Україну пенсії підвищать для державних службовців, народних депутатів і науковців. З першого числа місяця, що настане за місяцем скасування воєнного стану, набере чинності постанова Кабміну №727.

Індексація пенсій становитиме 14%, тобто перерахунок пенсійних виплат проведуть шляхом підвищення на коефіцієнт збільшення (1,14) розміру пенсії, обчисленого згідно із законами, без урахування надбавок і доплат

Раніше "Апостроф" повідомляв, що індексація пенсій у 2023 році залишається під питанням через негативний вплив війна на економіку України.