RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

За себе та за родичів: в Україні на пенсії дозволять відкладати з 16 років

Українці зможуть з 16 років відкладати на майбутню пенсію та робити внески за своїх родичів – відповідний законопроект №7649 парламент ухвалив у першому читанні.

Про це йдеться на сайті "Слуга народу".

"Договір про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування можна буде укласти в електронній формі через портал "Дія", використовуючи мобільний додаток "Дія" або веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України. До того ж, особа має право самостійно визначити розмір страхових внесків, періодичність та строки їх сплати", - розповіла ініціатор законопроекту, народний депутат від "Слуги Народу" Леся Забуранна.

Крім цього, за бажанням можна буде внести персоналізований благодійний внесок (адресований певному пенсіонеру).

"70% такого внеску спрямовується для виплати цьому пенсіонеру обраним ним способом, передбаченим законом для виплати пенсій, а 30% - до солідарної системи ПФУ", - пояснила Леся Забуранна.

За словами законодавчої ініціативи, 2021 року договори про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування уклали 6 800 осіб (сплачено 106,3 млн грн), у 2022 році — 4 081 особа (сплачено 43,6 млн грн).

Раніше ми писали, хто 2022 року може достроково вийти на пенсію.