RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

В Україні змінили механізм виплати субсидій та пільг під час воєнного стану: що змінилося

Кабінет міністрів України змінив механізм виплати субсидій та пільг під час воєнного стану. Вже з 1 жовтня виплати здійснюватиме Пенсійний фонд.

Про це повідомили в "Пенсійний кур'єр_online".

Субсидії та пільги, які призначили органами соціального захисту населення, з 1 жовтня виплачуватиме ПФУ, а з 1 грудня Фонд і призначатиме, і виплачуватиме цю соціальну допомогу. Таке рішення ухвалили через екстериторіальні можливості пенсійної служби, тобто ПФУ користується договорами України з іншими країнами і може опрацьовувати заяви громадян незалежно від місця їхнього перебування.

Крім того, при розрахунку житлової субсидії пропонується не враховувати до середньомісячного сукупного доходу громадян допомогу на проживання ВПО та компенсацію для покриття понесених витрат, пов’язаних з розміщенням в своєму житловому приміщенні внутрішньо переміщених осіб за програмою "Прихисток".

Також в уряді переглянуть критерії надання житлових субсидій особам, яким надається допомога з часткового безробіття, та тим, хто втратили роботу в період воєнного стану.

Варто зауважити, що виплати традиційно можна буде отримати поштою або на банківський рахунок.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як оформити субсидію для переселенців.