RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Виїзд пенсіонера на ПМП за кордон: що треба знати про виплати

У разі виїзду пенсіонера за кордон на постійне місце проживання, він припиняє отримувати пенсію від України – це не стосується пенсіонерів, які змушені були покинути домівку через повномасштабне російське вторгнення.

Про це повідомляє social.com.ua.

Так, міграційна служба, що займається оформленням виїзду пенсіонерів на постійне місце проживання за кордон, повідомляє Пенсійний фонд про осіб, які оформили такий виїзд, і нарахування пенсії припиняється.

Окрім цього, сам пенсіонер, який планує виїжджати, також може подати до Пенсійного фонду заяву та документи про виїзд і отримати пенсію наперед за шість місяців, рахуючи з місяця, що настає за місяцем зняття з обліку за місцем постійного проживання. Це передбачено статтею 51 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне забезпечення".

При цьому, при тимчасовому виїзді за кордон виплата пенсії не припиняється, виплати можуть лише призупинити, якщо людина протягом шести місяців підряд не отримувала призначену пенсію. Призупинення виплати пенсії передбачено підпунктом 4 пункту 1 статті 49 ЗУ "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування (ЗДПС)".

Раніше ми писали, у яких випадках можна залишитися без пенсії в Україні.