RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Комуналка з 1 жовтня: що буде з тарифами на газ для українців

Через повномасштабне вторгнення Росії, на українців чекає нелегка зима – проте тарифи на газ залишаться незмінними.

Про це повідомляє "Апостроф".

Так, для побутових споживачі ціни на газ із 1 жовтня не зміняться та залишаться на рівні 7,96 грн/м³ (з ПДВ, без вартості транспортування), як і перелік постачальників природного газу для населення. Вартість доставки газу, затверджена НКРЕКУ на 2022 рік, залишається без змін, та має, як і раніше, сплачуватись окремо.

Читайте також: Кабмін поставив крапку щодо ціни на газ: що потрібно знати

До ухвалення заморозки тарифів, фіксованою ціна на газ мала залишатися без змін до 31 травня 2023 року.

Відповідно до постанови, тарифи на комунальні послуги в Україні пролонгували та вони діють з 01 жовтня 2021 року по 31 жовтня 2022 року включно.

Варто зазначити, що 18 серпня президентом України було підписано закон, за яким протягом дії воєнного стану та шести місяців після його закінчення в Україні вводиться мораторій на підвищення тарифів на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання), послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для всіх категорій споживачів.

Раніше ми писали, що взимку 2022-2023 року в Україні дещо зміниться вартість газу - незважаючи на мораторій на підвищення комунальних тарифів, за "блакитне паливо" українцям доведеться платити більше, ніж у 2021 році.