RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

З 1 жовтня субсидії та пільги виплачують по-новому: що потрібно знати

В Україні з 1 жовтня змінюються правила нарахування субсидій та пільг громадянам.

"Апостроф" розповідає, до яких нововведень треба готуватись українцям.

Як відомо, в Україні стартувала процедура передачі функцій адміністрування житлових субсидій та пільг до Пенсійного фонду України. Вже з 1 жовтня ПФУ займатиметься питаннями нарахування цих виплат громадянам, які їх потребують.

"Виплати будуть здійснюватися незалежно від того, є субсидіант або пільговик пенсіонером чи ні", - попередив Пенсійний фонд.

Читайте також: Підвищення зарплат та пенсій: що зміниться в Україні з 1 жовтня

У ПФУ також запевняють, що до 1 грудня 2022 року порядок звернення за призначенням субсидій та механізм призначення житлових пільг не змінюється. Всі дані, необхідні для оформлення виплат, подаватимуться в електронному варіанті.

Органи соціального захисту населення, у свою чергу, у період із жовтня по листопад займуться прийомом документів від громадян та призначенням пільг. Вже з 1 грудня українцям необхідно буде звертатися до територіальних органів ПФУ з питань оформлення житлових субсидій.

"Подавати заяви можна до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України, незалежно від місця проживання громадян", - додали у фонді, анонсуючи нововведення для українців.

Раніше ми розповідали, що ще одна категорія українців може розраховувати на отримання субсидій.