RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні запрацює універсальна соцдопомога: озвучено дату

У квітні 2023 року в Україні мають запровадити універсальну соціальну допомогу українцям, які опинилися у непростих життєвих ситуаціях.

Про деталі розповіла Соціальній інформаційній платформі перший заступник міністра соцполітики Дар'я Марчак.

Вона повідомила про те, що виплати прив'яжуть до фінансово-майнового стану українця, що дозволять охопити велику кількість людей, яким зараз потрібна допомога.

Наразі триває робота над документами, його планують подати до ВРУ вже цієї осені та найближчим часом отримати його схвалення. Марчак зазначила, що у квітні в Україні вже запровадять універсальну соцдопомогу.

Читайте також: З цим може зіткнутися кожен: вирішення "популярної" проблеми із виплатою пенсії

"Починаючи орієнтовно з квітня 2023 року ми зможемо запровадити такий універсальний інструмент підтримки. І один із нюансів цього інструменту – це те, що ми хочемо уникнути показника прожиткового мінімуму і запровадити певний базовий показник і порівнювати доходи, які отримує сім'я з ним. І якщо сім'я отримує дуже низькі доходи з усіх джерел, тоді надаватиме фінансову підтримку такій сім'ї від держави", – пояснила все робили інновації заступник міністра соцполітики.

Вона також розповіла про те, що людина отримуватиме допомогу від держави протягом певного часу, доки вона не знайде роботу, не зможе влаштувати справи та повернутися до життя.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, кому в Україні вдвічі збільшать соціальні виплати.