RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Грошова допомога переселенцям: куди звертатись при затримці виплат

Українцям у випадку затримання виплат ВПО необхідно звертатися до органів соціального захисту.

Про це попередили у прес-службі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Профільне відомство нагадує, що держава перераховує вимушеним переселенцям виплати тричі на місяць: 3-го, 12-го або 23-го числа, в залежності від категорії.

Читайте також: Переселенцям прискорять процес оформлення соціальних послуг: що потрібно знати

Якщо виникають затримки і виплати не зароховуються на банківські рахунки понад місяць – це технічні проблеми, які громадянам рекомендують виправити якомога швидше. У такому випадку пільговикам необхідно звернутися до органу соцзахисту за місцем фактичного перебування та з’ясувати причину. Там зобов’язані прийняти вимушених переселенців незалежно від того, де саме вони офіційно зареєстровані.

"Гроші та житло – дві ключові проблеми, що турбують наших людей. Намагаємось не лише забезпечити вчасно виплати щомісячної державної допомоги з бюджету (2 тис. грн на дорослих і 3 тис. грн на дітей чи людей з інвалідністю). Ми також додатково співпрацюємо з міжнародними гуманітарними організаціями, щоб фінансова підтримка була більш значною", - цитує прес-служба очільницю Мінреінтеграції Ірину Верещук, яка запевняє, що держава забезпечить переселенців після переїзду усім необхіднім та допоможе їм працевлаштуватися.

Раніше ми розповідали, що українці не зможуть через "Дію" оформити статус ВПО.