RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Що відбувається в Україні з цінами на фрукти та овочі: детальна інфографіка

В Україні вже тривалий час спостерігається подорожчання овочів і фруктів. Протягом цього тижня на українському плодовоовочевому ринку значно виросли в ціні морква й тепличні огірки, але здешевшали банани.

Про це повідомили експерти з EastFruit.

Ціни на яблука

На українському ринку ціни на яблука різних сортів тримаються майже на рівні попередніх тижнів, тому в середньому становлять від 0,22 доларів/кг до 0,36 доларів/кг.

Читайте також: З українських прилавків зникне один із видів хліба: названо причину

Ціни на банани

В Україні зменшилися ціни на банани до 1,12-1,15 доларів/кг, однак це все одно значно дорожче, ніж рік тому. Це наслідки логістичної кризи й зниження виробництва бананів в Еквадорі, а також девальвації гривні.

Ціни на мандарини

Ціни на мандарини в порівнянні з вереснем зросли й досягли рівня 2 долари за кілограм.

Ціни на тепличні огірки

Вартість тепличних огірків зростає через похолодання й зменшення активності імпорту.

"Водночас пропозиції імпортних огірків на ринку України поки що були несуттєвими, а, наприклад, у Грузії їх обсяг взагалі був мізерним. У результаті ціни зростали на обох ринках. Так, в Україні місцеві тепличні комбінати відпускали свою продукцію за $1,90/кг, а середня ціна огірків, імпортованих із Туреччини, становила $1,96/кг", - пояснили експерти.

Ціни на тепличні помідори

Ситуація з цінами на помідори більш стабільна, тому в Україні протягом трьох тижнів їхня вартість майже не змінювалася.

Ціни на картоплю

Оскільки в Україні цього тижня активно збирали врожай картоплі, ціни знизилися. Середня ціна на українському ринку - 0,14 доларів/кг.

Ціни на ріпчасту цибулю

Ріпчаста цибуля на українському ринку продовжує дивувати своєю вартістю, яка зараз у середньому становить 0,66 доларів/кг, тоді як в інших країнах її ціна коливається в межах 0,41-0,43 долари/кг.

Ціни на моркву

Україні, попри активні темпи жнив, морква, навпаки, піднялася в ціні до $0,46/кг через ажіотажний попит на цю продукцію з боку власників овочесховищ. До того ж самі фермери, сподіваючись на стрімке зростання цін у другій половині сезону, не поспішали зі збутом і не форсували поточний продаж моркви", - зазначили експерти.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що найбільше подорожчало з продуктів у вересні.