RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Субсидії для українців: чи очікуються зміни у листопаді та грудні

Перезначення субсидій відбувається кожного травня, тому істотних змін у нарахуванні пільг українцям у жовтні та листопаді очікувати не варто.

Про це у коментарі "Суспільному" розповіла голова департаменту соціального захисту населення Сумської обласної військово-цивільної адміністрації Людмила Мусіяка.

За її словами, держава займається перепризначенням комунальних субсидій у травні, аналізуючи базу даних.

Читайте також: Призначення українцям житлових субсидій: що зміниться до кінця 2022 року

"У зв'язку з військовими діями це було зроблено автоматично і відбулося перепризначення житлових субсидій усім домогосподарствам за правилами, які діяли на травень, без звернень громадян" , - продовжила Мусіяка у спілкуванні з журналістами.

На жовтень традиційно заплановано перерахунок комунальних субсидій через старт опалювального сезону, але держава не аналізує право громадян на їхнє призначення. Винятком Мусіяка назвала розгляд доходів потенційних пільговиків.

"У жовтні – це субсидія не на повний місяць, а з 16 жовтня. У листопаді і далі – на повні місяці. Істотних змін, які б змушували наших громадян хвилюватися, немає... Ми автоматично перераховуємо субсидію у зв'язку з початком опалювального сезону. Якщо домогосподарство отримувало субсидію і нічого у домогосподарстві не змінилося (склад сім'ї, придбання дорогих матеріалів чи оплату покупок більш ніж на 50 тисяч, наявності транспортних засобів, депозитів), то приходити до органів соцзахисту не потрібно”, - продовжила директор департаменту соцзахисту та закликала громадян повідомити органи соцзахисту за місцем проживання у разі, якщо є вище описані фактори, які можуть вплинути на призначення комунальних пільг.

У листопаді, як попередила Мусіяка, нарахування коштів на оплату комуналки здійснюватиме Пенсійний фонд, а вже з грудня органам ПФУ надається право призначення, нарахування та виплати пільг.

Директор департаменту соцзахисту Сумського ОВА попередила, що єдиним нововведенням, яке набирає чинності з початку зими, є той факт, що українцям тепер для вирішення будь-якого питання щодо субсидій потрібно звертатися до фонду чи органів соціального захисту, а не районних держадміністрацій.

Раніше ми розповідали, як переселенцям та біженцям отримати субсидії на оплату комунальних послуг.