RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"МоторСіч", "Укрнафта" і не тільки: в Україні націоналізували кілька стратегічно важливих підприємств

Активи стратегічно важливих підприємств, які належали українським олігархам, перейшли у власність держави. Зокрема, йдеться про АТ "Мотор Січ", ПрАТ "Запоріжтрансформатор», ПрАТ "АвтоКрАЗ", ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртатнафта".

Про це розповів секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов на брифінгу.

Читайте також: Війна б'є економікою: чи загрожує Україні "банкопад"

Він зазначив, що дане рішення ухвалили 5 листопада на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача під головуванням президента у зв’язку з військовою необхідністю в рамках закону від 17 травня 2012 року № 4765 "Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану".

Данілов уточнив, що після завершення дії військового стану, згідно із вимогами закону, вищевказані активи можуть повернути колишнім власникам або відшкодувати їхню вартість.

"Вилучені активи набули статусу військового майна, їх управління передано Міністерству оборони України... Для забезпечення потреб країни в умовах воєнного стану ми маємо право приймати такі рішення", - наголосив секретар РНБО.

Раніше ми писали також, що в Україні активи одного з російських олігархів на загальну суму 2 мільярди гривень потрапили під арешт через ймовірні махінації однієї з українських фінустанов.