RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Орієнтир – негативний: скільки коштуватиме гривня до кінця 2022 року

Останній стрибок курсу долара став неприємним сюрпризом для українців і знову змусив задуматись, чи варто розраховувати на стабільність нацвалюти.

"Апостроф" поділився прогнозом щодо курсу гривні до кінця поточного року.

Читайте також: Курс долара стрімко набирає "вагу"

Так, інвестиційний банкір та фінансовий аналітик Сергій Фурса вважає, що не можна говорити про зростання курсу долара у листопаді. За його словами, "Зважаючи на все, на тлі сумнівів щодо "зернової угоди" стався певний стрибок. Курс підскочив до 40,5, але далі не пішов, а зараз заспокоївся", — сказав він у коментарі "Апострофу".

Нагадаємо, наприкінці жовтня Росія заявила, що через атаку безпілотників на російські військові кораблі в Севастополі вона призупиняє участь у "зерновій угоді", в рамках якої українське зерно вивозиться з чорноморських портів безпечним коридором. Цим вона поставила експорт вітчизняної аграрної продукції під загрозу, а найбідніші країни світу ризикувала дефіцитом продовольства. Однак невдовзі після того, як Україна, Туреччина та ООН погодили подальше виконання умов зернової угоди, Москва оголосила про повернення в угоду, пояснивши це тим, що нібито отримала від Києва гарантії не використовувати "зерновий коридор" у військових цілях (наша країна й так не використовувала його для цього).

Керівник аналітичного відділу Міжнародної академії біржової торгівлі Андрій Шевчишин погоджується, що ситуація навколо "зернової угоди" сприяла нещодавній волатильності на валютному ринку України.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Долар зеленіє: що буде з курсом гривні до кінця 2022 року