RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Почалися цінові гойдалки: як йдуть справи на ринку валют України в листопаді

На валютному ринку в Україні почалися чергові цінові гойдалки, а долар з іншими іноземними валютами піднялися у вартості.

Про це йдеться у статті "Апострофа".

Після повномасштабного вторгнення ЗС РФ курс долара в Україні значно зріс, а у жовтні було зафіксовано зворотний процес. Гривня, хоч і повільно, відіграла кілька позицій.

Читайте також: В Україні подешевшали долар і євро: що буде з гривнею далі

Наприкінці жовтня готівковий долар коштував дешевше за 40 гривень, за умови, що у вересні його ціна становила близько 43 гривень. Більше того, було зафіксовано тимчасовий стрибок до позначки 45 гривень після того, як президент РФ Володимир Путін оголосив про проведення часткової мобілізації.

Натомість, як йдеться у статті, у листопаді курс долара з іншими іноземними валютами знову пішли вгору. У перші дні місяця готівковий долар впевнено перевалив за 40 гривень, і в цій ситуації українці не розуміють, чи треба знову бігти в обмінники.

Аналітик компанії "Центр біржових технологій" (ЦБТ) Максим Орищак нещодавнє зміцнення гривні пов'язує з тим, що Національний банк підтримував валютний ринок. За словами експерта, з початку 2022 року держрегулятор на ці цілі спрямував понад $20 млрд.

"У жовтні та вересні витратили 2,03 мільярда доларів і 2,75 мільярда доларів відповідно. Крім того, населення країни витрачає валютні накопичення, а не формує їх. Вигода гривні проти долара і падіння євро для людей стає очевидною", - додав Орищак, коментуючи чергові цінові перегони на валютному ринку в Україні.

Також читайте повну версію матеріалу "Апострофа": Долар зеленіє: що буде з курсом гривні до кінця 2022 року