RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Зростання цін та дефіцит продуктів: наскільки серйозними можуть бути наслідки перебоїв зі світлом

Блекаути, які стали частиною життя українців, можуть також стати причиною дефіциту молочки та м'яса, а вартість овочів зросте до 20% вже наступного місяця.

Про це повідомляє UBR.

Читайте також: Якими продуктами потрібно запастися на випадок тривалого вимкнення світла: список

Внаслідок ударів російських окупантів по енергетичній інфраструктурі страждають не лише українці, яким доводиться сидіти у темряві, а й підприємства, які забезпечують населення продуктами. В результаті в Україні мають подорожчати молочка, м'ясо та овочі.

За словами керівника аналітичного відділу асоціації "Свиноводи України" Олександри Бондарської, з другої декади жовтня перебої електрики посилили сезонне просідання вартості закупівлі свиней забійних кондицій. На другому тижні цього осіннього місяця середня вартість свинини живою масою склала вже 73,9 гривні за кілограм, протягом наступних чотирьох тижнів показник упав на 16,5% – до 61,7 гривні за кілограм.

Крім того, експерти прогнозують незабаром серйозний дефіцит української молочної продукції на прилавках та зростання імпорту продукції з інших країн.

Результатом відключень електрики стане також подорожчання овочів. За словами заступника голови Всеукраїнської аграрної ради Дениса Марчука, через зростання собівартості зберігання овочі на ринках нашої країни подорожчають уже на початку грудня. Прогнозується зростання вартості на 15–20 відсотків.

Раніше ми писали, що в Україні продовжують дорожчати яйця, також ростуть у ціні молочні продукти та олія, а курятина трохи подешевшала .