RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

"Ну що? Що з обличчям?": ціни на нафту досягли мінімуму за рік після санкцій проти РФ

Після введення санкцій Європейського Союзу проти країни-агресора та обмежень G7 за її вартістю ціни на еталонні марки сирої російської нафти почали стрімко падати і вже побили річний рекорд, на що навіть відреагували на Банковій.

Про це пише британський щоденник Financial Times.

Цей тиждень став ключовим моментом у світовій геополітиці, оскільки набуло чинності європейське ембарго та обмеження цін G7 на російську нафту і на даний момент ціни на цей вид палива встановилися на найнижчому річному рівні.

Читайте також: Надія на іржаві танкери: що чекає на Росію після 5 грудня

Росія навіть погрожувала припинити експорт у будь-які країни, обмеження ціни і перебої з постачанням були помітні протягом декількох годин, оскільки танкери стояли в черзі в протоці Босфор.

Все це зазвичай призвело б до різкого зростання цін на нафту, особливо через кілька тижнів після того, як ОПЕК+ здивував ринок, оголосивши про нові серйозні скорочення поставок.

Однак у четвер міжнародний орієнтовний показник нафти Brent встановився на рівні 76,15 доларів за барель, що є новим мінімумом для 2022 року.

" Ну що? Що з обличчям?", - прокоментував обвал цін на стратегічну сировину голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Нагадаємо, що Європейський Союз досяг домовленості щодо стелі цін на нафту з Росії й до угоди приєдналися країни G7 та Австралія.