RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Чим можуть замінити звичні банківські картки під час блекауту: у НБУ знайшли цікавий вихід

Окрім готівкового та безготівкового варіантів розрахунку у майбутньому з'явиться українська цифрова грошова одиниця "е-гривня". Її концепт презентував Національний банк України, який нещодавно поділився спеціальною картою "банків незламності". Е-гривня зможе врятувати ситуацію з економікою в умовах блекауту в Україні.

Про це повідомив ініціатор створення цифрової гривні, фундатор української криптобіржі Kuna Михайло Чобанян у коментарі UBR.ua.

Читайте також: НБУ хоче запровадити банкоматний роумінг: що це дасть українцям

"Сьогодні величезна кількість платежів та взаєморозрахунків здійснюється за допомогою карт Visa та Mastercard. Якщо ці карти з якихось причин перестануть працювати, в Україні буде паралізовано всю торгівлю. Цифрова гривня зможе врятувати ситуацію", – зауважив він.

У Нацбанку заявили, що українською цифровою валютою можна буде розраховуватися за послуги, проводити безготівкові розрахунки, а також надсилати на інші рахунки. Під час купівлі гроші надходитимуть з гаманця на гаманець без міжбанківських переказів, додаткових комісій та платежів.

В е-гривні будуть додаткові програми, як "еПідтримка", коли громадяни України отримували від держави на банківські картки по тисячі гривень на свої потреби.

"Крім того, е-гривню, яка все ж таки є певним токеном у блокчейні, знову ж таки теоретично можна додати на різноманітні біржі та торгувати, наприклад, відносно цифрового долара, купуючи його за вигідним курсом", – уточнив Чобанян.

За його словами, е-гривня є елементом цивілізованого майбутнього. Хоч в Україні воно настане не у даний час, але вже найближчими роками.

Раніше ми писали, як правильно підготуватися до тривалих вимкнень світла.