RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Все закономірно: експерти спрогнозували курс долара в останній тиждень року

В Україні в останній тиждень року вартість долара на готівковому ринку коливатиметься у ціновому діапазоні 40,20 - 41,20 грн/дол.

Про це розповіла глава департаменту казначейських операцій Юнекс Банку Ганна Золотько, пише канал 24.

Читайте також: Все на користь України: у США ухвалили важливе рішення щодо російських активів

Вона зауважила, що останнім часом на тлі незначного переважання попиту над пропозицією учасники ринку активізували намагання підняти курс та активно включилися у гру на підвищення, що принесло свої результати.

Так, вартість американської валюти незначно зростала і під кінець минулого тижня досягла стелі прогнозного коридору 40,50 грн/дол.

Фінансистка зауважила, що таке коливання не можна вважати істотним, оскільки це лише 1%. Є всі передумови вважати, що тенденція послаблення гривні збережеться протягом цього тижня.

За її словами, тренд на послаблення збережеться за рахунок сконцентрованих виплат зарплат українцям під кінець року. Частина цих грошей потрапить на валютний ринок - люди почнуть купувати валюту, а це спровокує зростання готівкового курсу. Але оскільки на свята зростатимуть споживчі настрої, це дещо відволіче частину вільної ліквідності від валютного ринку, тому стрімкого здорожчання долара точно не буде.

"На мою думку, протягом останнього тижня року вартість долара на готівковому ринку коливатиметься в діапазоні 40,20 - 41,20 гривні за долар", - резюмувала Ганна Золотько.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як працюватимуть банки на новорічні свята.