RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Частина українців зможе платити за газ за пільговою ціною: що відомо

Деякі клієнти газопостачальної компанії "Нафтогаз України" отримуватимуть природний газ за пільговим тарифом. Знижені ціни на "блакитне паливо" діятимуть до 31 березня наступного року.

Про це поінформував пресцентр компанії.

Читайте також: Українцям приходять "космічні" платіжки за газ: як добитися перерахунку

Як зазначається, пільговий тариф поширюється на мешканців гуртожитків. Їм постачають газ за ціною 7,42 гривні за один кубічний метр (з урахуванням ПДВ, однак без вартості доставки).

У компанії пояснили, що здійснюють постачання природного газу підприємствам, установам та організаціям, на балансі яких перебувають гуртожитки (чи інші житлові будинки, де проживають побутові споживачі), з метою забезпечення ресурсом мешканців гуртожитків.

Ключовою умовою постачання палива за пільговою вартістю є письмове звернення до ГК "Нафтогаз України", а також надання довідки з підтвердженням перебування на балансі гуртожитку (чи іншої житлової будівлі, де проживають побутові споживачі).

Для інших споживачів "Нафтогаз" постачає газ за тарифом у 7,96 грн за кубометр.

Раніше "Апостроф" писав, що голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов розповів, коли в Україні можуть запровадити ринкові тарифи на природний газ для побутових споживачів.