RU  UA

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

Зростання тарифів триватиме? Чого чекати від платіжок за комуналкою навесні

В Україні діє мораторій на підвищення вартості комунальних тарифів до кінця воєнного стану, але деякі тарифи можуть змінитись ще до закінчення війни.

Читайте також: Для всіх українців "піднімуть" тарифи на світ: Росія запустила фейк

З 1 січня поточного року подорожчала для промисловості електроенергія, тому навесні, коли мине термін дії занижених цін, тарифи можуть збільшити та для побутових споживачів, якщо регулятор не залишить їх на колишньому рівні.

Голова податкового комітету Данило Гетьманцев вважає, що після закінчення опалювального сезону 2022-2023 ціни зростуть і на газ для населення. Він заявляє про те, що тариф, що діє, невиправдано занижений. Перегляд вартості відбудеться до завершення війни у квітні цього року.

Крім того, українці мають готуватися до того, що після закінчення дії воєнного стану в країні різко зростуть ціни на всі тарифи. На думку експертів, сильно подорожчають електрика та вода.

Якщо подивитися на нинішні та торішні тарифи, можна констатувати їхнє зростання, навіть незважаючи на мораторій, який запровадили минулого літа.

У Держстаті зазначають, що житлово-комунальні послуги для населення подорожчали на 4,3%. Найбільше додали у вартості каналізація — 14,9%, водопостачання — 12%, утримання та ремонт житла — близько 24%.

Раніше "Апостроф" розповідав, як зростатимуть тарифи на електроенергію в Україні у 2023 році.