RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

На долар у лютому можуть вплинути кілька факторів: що потрібно знати

В останній місяць зими на українському валютному ринку курс долара залишиться незмінним. Факторів для істотного здорожчання американської валюти нема.

Такий прогноз озвучив керівник аналітичного відділу Concorde Capital Олександр Паращій, пише Obozrevatel.

Читайте також: Курс євро поставив 9-місячний рекорд: що відбувається із валютою

Фінансист зауважив, що зараз спостерігається зміцнення національної валюти. Така тенденція буде продовжуватися, адже в Україну починає заходити міжнародна фінансова допомога.

"Напевно, так і відбуватиметься подальше повільне зміцнення гривні через те, що, перш за все, надходитиме зовнішня допомога, і приплив валюти через зовнішню допомогу бюджету зростає. Тобто наші золотовалютні резерви стабільно поповнюються, що дещо покращує очікування щодо гривні", - переконаний експерт.

Хоч ключових причин для зростання курсу долара немає, проте на стабільність може вплинути кілька факторів. Йдеться про "зернову угоду", однак у наступному місяці не очікується її перегляду, та ціни на енергоресурси, які залишаються помірними.

"Відповідно, немає жодних таких серйозних факторів. Звичайно, геополітичний фактор залишається основним ризиком. Ми розуміємо, що там будь-яка ескалація збільшуватиме невизначеність і тисне на гривню", - додав Олександр Паращій.

24 січня долар торгується у середньому на рівні 40,5 грн/$ у продажу та 40,4 грн/$ під час купівлі. Євро купують за 43,6 грн, а продають за 43,4 грн/€.

Раніше "Апостроф" розповідав, що у 2023 році курс гривні буде стабільним і не впаде нижче запланованої урядом планки.