RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

В Україні різко впали ціни на пальне: що відбувається на АЗС

На українському паливному ринку продовжують знижуватись ціни. Так, АЗС продають пальне на кілька гривень дешевше, ніж було на початку січня.

Про це інформує консалтингова група "А-95".

Читайте також: Зростання цін на бензин не за горами: скільки зараз коштує і коли чекати на подорожчання

Зазначається, що за добу А-95 у середньому здешевшав на 0,30 грн, до 45,99 грн. Зараз на АЗС таке пальне коливається в ціновому діапазоні від 45 до 52 грн за один літр.

Бензин марки А-95+ в країні коштує у середньому 50,86 грн. За добу здешевшало на 0,26 грн. Найдешевше його можна придбати на АЗС "БРСМ-Нафта" - за 47,93 грн.

Дизпаливо на заправках теж здешевшало. Середня вартість в країні становить 52,82 грн за літр. За добу ціни впали знизилися на 0,22 грн. Найдешевше можна купити на VostokGaz - за 49,99 грн.

Вартість автогазу залишилась такою ж. У середньому літр палива можна купити за 27,20 грн. Найвигідніше його можна придбати на АЗС "Авантаж 7" - за 24,65 грн за один літр.

Як розповідають аналітики, зниження цін на українських АЗС пов'язане зі значними запасами палива. Їх має вистачити приблизно на місяць.

Також заправки готуються до повного ембарго на російські нафтопродукти, яке ЄС має впровадити з 5 лютого цього року. Через це вартість пального в країні може підвищитись.

Нагадаємо, раніше ми писали, що невдовзі на українських АЗС може відчутно подорожчати бензин та дизель.