RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Українцям піднімуть тарифи на комуналку? Коли влада хоче скасувати мораторій

В уряді працюють над програмою підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Такі плани мають намір втілити після опалювального сезону.

Про це розповів голова Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунпослуг (НКРЕКП), Костянтин Ущаповський під час ефіру телемарафону "Єдині новини".

Читайте також: На це є одразу кілька факторів: українцям анонсували зростання тарифів на воду

За його словами, під егідою Кабінету міністрів працює робоча група, яка готує пропозиції для того, щоб стабілізувати ринок.

Він зауважив, що підвищення комунальних тарифів дозволить збільшити заробітні плати енергетикам та решті працівникам критичної інфраструктури, здійснити аварійні відновлювальні роботи.

"Зараз уряд разом із нами, разом із Міністерством енергетики шукає оптимальний шлях для того, щоб розробити програму, згідно з якою після закінчення опалювального сезону можна буде повернутися до цього питання", - додав Ущаповський.

Нагадаємо, українцям, які постраждали від бойових дій і мають борги за житлово-комунальні послуги, обіцяють їх списати. У парламенті зареєстровано відповідний проєкт закону.