RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні переглянули зарплати військових: яким буде новий порядок виплат

Зарплати військовослужбовців напряму залежатимуть від їх місцеперебування – це робиться з метою дотримання принципів справедливості щодо стимулювання воїнів сил безпеки та оборони України.

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України від 20 січня 2023 р. № 43.

Порядок виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям Сил оборони України та співробітникам системи МВС змінюється з 01 лютого 2023 року.

Зазначається, що виплати військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях залишаться на тому ж рівні. Водночас зарплати тилових підрозділів та військовослужбовців, які перебувають поза зоною бойових дій, буде переглянуто.

Читайте також: Яку зарплату отримують українські військові на передовій та без участі у боях: інфографіка

Йдеться про застосування нового підходу до виплати 30 тис. та 100 тис. гривень, запроваджених постановою Кабінету Міністрів України 28 лютого 2022 року № 168.

Так, виплати бійцям, які воюють у найгарячіших точках України, у розмірі 100 тисяч гривень на місяць, будуть збережені. Те ж саме стосується сімей полонених та зниклих безвісти — виплати винагороди у розмірі 100 тисяч гривень для них також зберігаються.

Водночас зарплатня військовослужбовців та співробітників системи МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України, строковиків і курсантів ВВНЗ, офіцерів управлінь і штабів, а також деяких інших категорій, зміниться.

Окрім цього, з 01 лютого 2023 року будуть збільшені розміри щомісячного (основного) грошового забезпечення (без додаткової винагороди) військовослужбовців так, щоб мінімальний його рівень для Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України, становив не менше ніж 20 100 гривень. А для осіб рядового і начальницького складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій та поліціянтів Національної поліції України — на рівні не менше ніж 17 000 гривень.

Раніше ми писали, що треба знати про оплату лікарняних бійцям ЗСУ.