RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Оплата лікарняних бійцям ЗСУ: що треба знати

Для військовослужбовців діють особливі норми у разі тимчасової втрати працездатності. Їм не виплачується допомога по лікарняним, натомість, на час хвороби за ними зберігається грошове забезпечення, крім того, передбачено додаткову винагороду на час військового стану.

Про те, як оплачуються лікарняні військові, розповіли у Фонді соцстраху.

Українські військові, які захворіли, або отримали тілесні ушкодження, отримують грошове забезпечення за останніми займаними посадами весь період лікування.

Крім того, під час військового стану військовослужбовці ЗСУ, які у зв'язку з пораненням (контузією, травмою, каліцтвом), пов'язаним із захистом Батьківщини, перебувають на стаціонарному лікуванні у закладах охорони здоров'я, включаються до наказів про виплату додаткової винагороди, збільшеної до 100 тисяч гривень.

Читайте також: Зарплати військових під час війни: звідки влада України бере гроші

Військовослужбовці, які перебувають на стаціонарному лікуванні з інших причин, також одержують виплати додаткової винагороди у розмірі 30 тисяч грн (пропорційно з розрахунку на місяць).

Ці норми поширюються на всіх військовослужбовців, які проходять лікування у військових, цивільних чи закордонних закладах охорони здоров'я.

Раніше "Апостроф" розповідав, яку зарплату отримують українські військові на передовій та без участі у боях.