RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні раптово дозволили електронні гроші: за що можна платити ними

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 31 січня, підписав закон про використання в Україні електронних грошей. Однак розрахунки електронними грошима будуть введені в дію лише після закінчення війни.

Законопроект з позначкою "повернутий з підписом від президента"розміщений на порталі Верховної Ради.

Закон регулює оборот електронних грошей, а також прирівнює електронні гаманці користувачів до рахунків у банках. Він передбачає, що українці можуть заплатити електронними грошима за комунальні послуги (якщо організація приймає такі платежі). Також допускається надання електронних версій платежів, що підтверджують правочини.

Читайте також: Бензин, алкоголь та цигарки за готівку не купити: що задумали у владі

Нові правила дають можливість не знімати готівку під час відрядження, а для звіту про відрядження для податкової тепер потрібна лише виписка з рахунку та документи, що підтверджують (якщо вони є в наявності). При цьому, якщо не перевищено добових витрат готівкою, у податковому про відрядження можна не звітувати.

У той же час розрахунки електронними грошима будуть введені в дію тільки після закінчення війни. На час дії воєнного стану розрахунки електронними грошима в Україні обмежені.

Як повідомляв "Апостроф", Україна піднялася у світовому рейтингу боротьби з корупцією.