RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Україна піднялася у світовому рейтингу боротьби з корупцією: інфографіка

У той час, як Україною прокотилася низка корупційних скандалів, за підсумками 2022-го року Україна на кілька позицій піднялася в рейтингу "Індекс сприйняття корупції", який складає організація Transparency International. Наша країна перебуває на 116-му місці, а голом раніше була на 122-му рядку.

Рейтинг опубліковано на сайті організації.

Загалом рейтинг охоплює 180 країн. 116-е місце Україна ділить із Монголією, Алжиром, Анголою та Замбією. За останнє десятиліття найсильніше послабили позиції у рейтингу Туреччина та Угорщина.

Перше місце рейтингу посідає Німеччина, на другому рядку – Фінляндія, "бронза" у Нової Зеландії.

Читайте також: Хіба це не корупція? Виробник "Байрактарів" заявив, що в Україні у нього "просили" нечувану суму

"Незважаючи на війну, інститути боротьби з корупцією працюють, факти розслідуються, а не замітаються під килим. Але зрозуміло, що ще багато чого потрібно зробити", - зазначили аналітики.

Укладачі рейтингу додали, що Росія використовує стратегічну корупцію як інструмент у контексті вторгнення в Україну. Зокрема, і проти європейських країн, таких як Німеччина, де просувалися ініціативи, пов'язані з енергоносіями з РФ.

Як повідомляв "Апостроф", голова фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді України Давид Арахамія анонсував нову хвилю боротьби з корупцією серед чиновників усіх рівнів.