RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

В Одесі світло включають за графіком "2 через 8": коли місто повернеться до звичайного режиму

Ситуація зі світлом в Одесі ймовірно покращиться наприкінці наступного тижня.

Про це під час брифінгу розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, ситуація зі світлом в Одесі, де впродовж останніх днів сталося кілька аварій, залишається складною.

Кудрицький спрогнозував, що до кінця наступного тижня вдасться відремонтувати об’єкт енергоінфрастурктури, завдяки чому місто зможе повернутися до звичайних графіків відключення світла.

Читайте також: Майже у всій Одесі та області через аварію пропало світло: що відомо на даний момент

За словами голови правління "Укренерго", у ремонтних роботах цілодобово беруть участь п'ять бригад — це максимальна кількість людей, яку можна залучити. За умови оптимістичного сценарію звичайні графіки відключення світла запрацюють в Одесі приблизно з 10 лютого.

"У міру такого підключення графік буде пом'якшуватись зі схеми 2/12 до схеми 2/10 та 2/8", - додав Кудрицький під час брифінгу.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, у свою чергу, зазначив, що в Одесі майже 300 тисяч споживачів залишаються без електропостачання, а в регіоні діють екстрені відключення світла. Впродовж минулої ночі ремонтним бригадам вдалося відновити постачання світла понад 200 тисячам абонентів та критичній інфраструктурі, завдяки чому у місті фактично запущені 90% котелень.

"Паралельно до Одеси зараз прямують потужні генератори, які допоможуть у живленні критичної інфраструктури та дадуть змогу під’єднати до електрики більше споживачів. Більше 25 вже надійшло, ще близько 50 в дорозі. В Одеському районі розгорнуто 337 Пунктів незламності, 295 з них — у місті Одеса", - продовжив Шмигаль і додав, що ремонтні роботи тривають цілодобово, аби жителям Одеси повернути електропостачання.

Раніше ми розповідали, у яких областях 5 лютого відключатимуть світло за графіками.