RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Дефіцит в енергосистемі зменшився: в Укренерго назвали причину

Завдяки збільшенню виробництва електроенергії в Україні зменшиться дефіцит електроенергії, однак з початком нового тижня і настання морозів споживання стрімко зросте, унаслідок чого доведеться вводити стабілізаційні відключення, які станом на 5 лютого діють тільки в Одеській і Київській областях.

Про це повідомили в Укренерго.

У мережу повернулися два блоки на теплових електростанціях після ремонту, але водночас один блок вивели в аварійний ремонт. Разоз з цим майже протягом цілої доби Україна імпортує електроенергію з інших країн.

Читайте також: На прикладі пирога: в Укренерго показали та розповіли, як розподіляють електрику між регіонами

Попри зменшення дефіциту в енергосистемі, він залишається суттєвим, тому зараз неможливо покрити споживання в повному обсязі. Зокрема, мережеві обмеження діють на Київщині та Одещині.

"Ліміти споживання доведені до всіх областей.Обмеження будуть діяти, за виключенням Київської та Одеської, лише на період з 16:00 до 20:00. В інший час доби обмеження споживання застосовувати не планується", - додали в Укренерго.

В Одеській області сталася масштабна аварія на одній із підстанцій НЕК "Укренерго", тому в Одесі та прилеглих районах діють і аварійні відключення. Зараз там працюють ремонтні бригади для усунення наслідків і швидкого відключення подачі електроенергії.

Раніше "Апостроф" повідомляв, коли в Одесу повернуть світло й опалення.