RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

За газ тепер платимо за різними тарифами: що змінилося у 2023 році у платіжках

На період дії військового стану населення захищене від ринкових коливань ціни на газ, і в лютому річні ціни оприлюднили 9 компаній, що постачають "блакитне паливо" побутовим споживачам. Абсолютна більшість обслуговується "Нафтогазом" (діючий тариф 7,96 грн за куб), але частина домогосподарств сплачує за тарифами приватних постачальників, різниця в яких сягає 28% (від 7,7 до 9,9 грн за куб).

Про це свідчать дані огляду "ГазПравди".

Мінімальний тариф у компанії "Еру Людям" (невеликий столичний постачальник газу). Найбільше доводиться платити постачальнику "СвітлоГаз" (9,99 грн. за кубометр), також у Києві.

До повномасштабної війни українці могли обирати пропозиції різних компаній, проте з травня 2022-го абсолютну більшість було переведено на обслуговування "Нафтогазом". Це - єдина компанія, яка під час війни здатна здійснювати безперебійне постачання газу.

Читайте також: Українцям піднімуть тарифи на комуналку? Коли влада хоче скасувати мораторій

У той же час, приватні компанії можуть встановлювати свої тарифи залежно від того, у кого та на яких умовах купують газ. пропонувати різні ціни. Тому, наприклад, клієнти "СвітлоГаз" платять замість 7,96 грн 9,9 грн за кубометр. Важливо розуміти, що українці можуть на власний розсуд міняти постачальника газу.

Раніше "Апостроф" розповідав, які тарифи на світло, газ, опалення та воду діють у лютому.