RU  UA

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Як військовим платитимуть 30 та 100 тисяч: нардеп пояснив у деталях

Бойові виплати у розмірі 100 тисяч гривень можна буде отримати у розрахунку на місяць пропорційно часу виконання бойових завдань.

Про це йдеться в новому матеріалі "Апострофа".

Зокрема, нові правила нарахування виплат військовослужбовцям пояснив член парламентського комітету з Нацбезпеки і оборони Роман Костенко. За його словами, раніше 30 тисяч виплачувались пропорційно в розрахунку на місяць, а бойові 100 тисяч - в розрахунку на місяць пропорційно часу участі у бойових операціях.

Читайте також: Виплати за новими правилами для військових: хто отримуватиме по 30, 50 та 100 тисяч гривень

Після відповідної постанови Кабінету міністрів виплати у розмірі 100 тисяч гривень можна получити в розрахунку на місяць пропорційно часу виконання бойових завдань.

"Наприклад, машина возить боєприпаси чи бензин на фронт. За місяць водій тричі привіз, і за ці три дні йому і заплатять три тисячі гривень. Тобто пропорційно виконанню бойового завдання", - зазначив Костенко.

Після зміни правил 30 тисяч гривень отримуватимуть не всі військовослужбовці, задіяні у Силах оборони. На грошову допоомогу можуть розраховувати бійці, які виконують бойові завдання:

  • у складі діючих угруповань військ Сил оборони та пунктів управління Генштабу;
  • з протиповітряного прикриття та наземної оборони об’єктів критичної інфраструктури згідно з бойовими розпорядженнями;
  • із всебічного забезпечення діючих угруповань військ Сил оборони, але безпосередньо в районах ведення воєнних (бойових) дій згідно з бойовими (логістичними) розпорядженнями.

Також на 30 тисяч гривень можуть розраховувати військові, що працюють у військових адміністраціях у районах ведення бойових дій.

Читайте також повну версію матеріалу "Апострофа": Виплати для військових: солдат має думати як воювати, а не як прогодувати сім'ю