RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Податкова "амністія" в Україні: як працює під час війни

У результаті "податкової амністії" в Україні вже було легалізовано близько 6,2 мільярда гривень, при цьому сума одноразового збору склала 379,5 мільйонів гривень.

Про це йдеться у пресслужбі Державної податкової служби України.

Так, зокрема майже за рік повномасштабної війни в Україні було задекларовано 3,92 мільярда гривень, а сума одноразового збору склала 246,6 мільйона гривень.

Зазначається, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб завершується уже 28 лютого 2023 року, через що українців закликали не зволікати та легалізувати свої активи.

Читайте також: Як відбувається податкова амністія: Гетьманцев озвучив свіжі цифри

"Закликаємо громадян не зволікати та скористатися можливістю легалізувати активи, з яких станом на 1 січня 2021 року не були сплачені податки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, "податкову амністію" в Україні запровадили у вересні 2021 року. Завдяки цьому, українці мають змогу подати одноразову добровільну декларацію, у якій необхідно зазначити активи, з яких не були сплачені податки та збори. Особливістю даної декларації є те, що в ній не потрібно буде вказувати джерела походження задекларованих активів.

Раніше ми писали, чому в Україні провалилася податкова амністія.