RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Україна отримає грант від Світового банку на $2,5 млрд: на що підуть гроші

У п'ятницю, 24 лютого, Світовий банк оголосив про надання Україні додаткового грантового фінансування на 2,5 мільярда доларів від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Відповідний фінансовий пакет підтримуватиме ключові сектори української держави.

Про це зазначається у пресрелізі Світового банку.

Читайте також: Допомога Україні від США – що увійде до нового пакету допомоги від Пентагону

Додатковий грант підтримуватиме ключові сектори, зокрема охорону здоров’я, школи, пенсійні виплати, виплати для ВПО, програми соцдопомоги та зарплату для основних державних працівників.

"Грант надає пряму підтримку бюджету України в рамках проєкту Світового банку "Державні витрати на підтримку адміністративної спроможності в Україні" (PEACE) для підтримки основних послуг і основних функцій уряду в умовах війни, що триває", - йдеться у повідомленні.

Гроші передадуть Україні після перевірки Світовим банком допустимих витрат.

Наразі Світовий банк мобілізував понад 20,6 млрд доларів у вигляді екстреного фінансування на підтримку українського народу.

"Мені приємно, що Світовий банк мобілізував 20,6 мільярда доларів на підтримку України з початку війни, з яких 18,5 мільярдів було виплачено, охопивши понад 12 мільйонів українців", — наголосив президент Групи Світового банку Девід Малпасс.

Фінансування державних видатків в Україні за сприяння Світового банку побудовано так, аби допомогти мінімізувати ризик корупції у країні через ретроспективне фінансування головних прийнятних видатків після перевірки того, що гроші досягли призначених бенефіціарів, а також прямої підтримки українців.

Раніше ми писали, що Канада збільшила військову допомогу Україні.