RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вчетверо більше, ніж зараз: українцям готують неприємний сюрприз із комуналкою

Вже найближчим часом в Україні можуть бути підвищені тарифи на електроенергію. Це необхідно, щоб подолати кризу в енергетиці, створену російськими атаками на енергетичні об'єкти.

Про це розповів голова Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг Костянтин Ущаповський в ефірі національного телемарафону.

"Під егідою Кабміну працює робоча група, яка готує відповідні пропозиції для того, щоб стабілізувати ринок. Зараз уряд разом із нами, разом із Міністерством енергетики шукає оптимальний шлях для того, щоб розробити програму, згідно з якою після закінчення опалювального сезону можна буде повернутися до цього питання", - зазначив він, маючи на увазі питання підвищення тарифів.

Читайте також: Майже вся Одеса залишилася без світла: що сталося

Зазначимо, що чинні тарифи на електроенергію для домогосподарств встановлені до 31 березня цього року. Після чого їх, ймовірно, підвищать. Найрадикальніший сценарій – встановлення ринкових цін на енергію. У цьому випадку українцям доведеться платити за кіловат 5-6 гривень, що вчетверо вище за поточну вартість. Влада шукає можливості пом'якшити підвищення, зробивши його поетапним.

Як повідомляв "Апостроф", голова Міністерства енергетики Герман Галущенко озвучив умову, за якої в Україні більше не відключатимуть світло.