RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

До кінця року пенсіонерам в Україні готують приємний сюрприз: кому чекати збільшення

У березні 2023 року в Україні провели щорічну індексацію пенсій, але на деяких пенсіонерів до кінця року чекають ще додаткові виплати – постанова Пенсійного фонду про механізм меценатських пенсій схвалена Мін'юстом і запрацює найближчим часом.

Про це повідомила заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак.

За її словами, минулого року було ухвалено закон, який дозволяє робити благодійні внески на виплату пенсій. Внески можуть бути сплачені на користь конкретної людини, яка вже отримує пенсію та має рахунок у Пенсійному фонді, або можуть бути внесені знеособлено.

Читайте також: Кому з українців хочуть призначити пенсії "заднім числом": названо категорію

"Закон було ухвалено, зараз розроблено всі відповідні акти. Міністерство юстиції вже має оприлюднити постанову правління Пенсійного фонду, який запустить механіку цих меценатських пенсій", - сказала вона.

Марчак пояснила, що будь-яка особа, громадянин, який проживає в Україні чи за кордоном, має право на свій розсуд зробити благодійну пожертву до Пенсійного фонду, щоб, наприклад, допомогти збільшити розмір пенсії для своїх батьків, бабусь, дідусів або інших людей, які потребують.

"І таким чином це призведе до збільшення розміру пенсії для такої людини, на користь якої внесено благодійний внесок", - додала Марчак.

Варто зазначити, що пенсіонер зможе отримати 70% від персоналізованої благодійної пожертви, решта 30% піде до бюджету ПФУ.

Раніше ми писали, що "елітна" категорія пенсіонерів залишилася без доплат після індексації.