RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Хто в Україні має право на виплати недоотриманої пенсії: названо категорію

Рідні померлого пенсіонера можуть подати заяву на отримання пенсії, яку той не встиг одержати від Пенсійного фонду.

Про це інформує ПФУ.

Зазначається, що відповідну заяву можна подати безпосередньо у сервісному центрі Пенсійного фонду, або ж через сайт ПФУ.

Читайте: Як перевірити перерахунок пенсій онлайн: роз'яснення ПФУ

Перелік документів, які людина має надати для виплати їй недоотриманої пенсії у зв’язку зі смертю пенсіонера, є однаковим при офлайн- і онлайн-зверненні.

Разом із заявою надається свідоцтво про смерть, документи, які підтверджують родинні стосунки з померлим пенсіонером, документ, що посвідчує особу заявника та реквізити банківського рахунку. Члени сім'ї також надають документи, які засвідчують їхнє проживання з пенсіонером на день його смерті.

Скановані копії документів, які додаються до заяви на недоотриману пенсію, мають містити чітке та повне зображення тексту та його реквізитів.

Непрацездатні члени сім'ї померлого пенсіонера подають документи, що засвідчують перебування на його утриманні.

Якщо недоотримана пенсія увійшла до складу спадщини, то для її одержання також додається й свідоцтво про право на спадщину.

Недоотримана пенсія виплачується органами Пенсійного фонду шляхом зарахування коштів на поточний банківський рахунок людини. Якщо у одержувача поточний банківський рахунок відсутній, то виплату можна одержати через міжнародну платіжну систему "Швидка копійка": у будь-якому відділенні Ощадбанку, пред'явивши паспорт та ідентифікаційний код.

Нагадаємо, раніше у Мінсоцполітики розповіли, чи можуть біженця позбавити пенсії, якщо людина отримує допомогу за кордоном.