RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Тарифи на газ і світло можуть різко зрости: якими будуть ціни

В Україні найближчим часом можуть підвищити тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення, а також удвічі може зрости плата за світло та газ.

Про це пише UBR.

Голова Спілки споживачів комунальних послуг (СПКУ) Олег Попенко повідомив, що зараз активно обговорюють підвищення на два види послуг – електроенергію та газ для побутових споживачів.

Цю інформацію підтвердив перший заступник голови комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко.

"Подорожчання електроенергії мало відбутися буквально з 1 квітня. Але риторикою зараз йдеться про пару місяців", – зазначив він.

За словами Кучеренка, подорожчання газу населення не торкнеться, а ось для теплокомуненерго вони можуть зрости до ринкової ціни.

Читайте також: Підвищення цін на електроенергію в Україні: уряд має 10 варіантів

"Це непросте питання. Тариф може зрости у 2,5 рази - до 235 грн за куб.м на гарячу воду. Газ буде коштувати до 16 грн", - сказав він, додавши, що підвищення тарифів на гарячу воду, за його словами, може відбутися у літні місяці.

Кучеренко наголосив, що підвищення цін на газ спричинить зростання тарифів на електроенергію.

"Це економіка, пов'язане підвищення. Повинні коригуватися електроенергія та газ. Далі на теплопостачання може зрости в 2,5 рази. Наразі опалення квадратного метра за нормативом коштує 35 грн – може зрости до 90 грн за кв м", – резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", українців шокували платіжки від "Нафтогазу", суми в них стали "космічними".