RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

В Україні ліквідували одну з найкорумпованіших держструктур

В Україні ліквідували Державну архітектурно-будівельної інспекцію (ДАБІ). У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури заявили про цілковите завершення відповідного процесу.

Про це заявив глава відомства Олександр Кубраков, інформує пресслужба міністерства.

Читайте також: Намагався віджати 8 гектарів землі в Києві: нардеп від ОПЗЖ отримав підозру

Він назвав ліквідовану державну структуру найбільш корумпованою.

"Поставили крапку в існуванні однієї з найкорумпованіших державних структур в історії незалежної України", - зауважив Кубраков.

Міністр вважає, що обсяг корупції у будівельній сфері, спричинений протиправними діями ДАБІ, міг щорічно сягати понад трьох мільярдів гривень. Від цього потерпали як замовники будівництва та підрядники, так і потенційні покупці.

Кубраков наголосив, що роботу припинили всі 24 територіальні органи ДАБІ, закрили 5,42 тис. виконавчих проваджень у судових справах.

Документацію Державної архітектурно-будівельної інспекції передали на зберігання до Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України.

"Зараз ми реалізуємо масштабну реформу містобудування, в центрі якої цифровізація документів та автоматизація процесів", - додав глава відомства.

Нагадаємо, у різних регіонах України почнуть будувати оборонні споруди. Протокольне рішення про їх негайну появу ухвалив уряд.