RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Намагався віджати 8 гектарів землі в Києві: нардеп від ОПЗЖ отримав підозру

Народному депутату від забороненої партії ОПЗЖ оголосили підозру через спробу незаконного заволодіння землею та майном "Держбудкомбінату".

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро.

Читайте також: Які нардепи втекли з України перед вторгненням "орків": повний список

Як зазначає видання Українська правда, підозру оголосили нардепу Дмитру Ісаєнку, екскерівнику Управління справами Апарату Верховної Ради Едуарду Багдасаряну та колишнім посадовцям держпідприємства.

За версією слідства, на початку 2020-го нардеп вирішив заволодіти ділянкою, на якій розташовувався "Держбудкомбінат" для подальшого будівництва житлового комплексу.

Він вступив у змову із працівниками підприємства та тодішнім заступником керівника Апарату ВРУ Багдасаряном, до сфери управління якого входило підприємство.

Директор ДП попри закон та без погодження парламенту провів аукціон для укладення інвестдоговору на забудову земельної ділянки. Перемогла підконтрольна нардепу схеми компанія.

В інвестиційному контракті розмір пайової участі підприємства визначили у 300 млн грн. Як встановили НАБУ та САП, реальна вартість ділянки та майна сягала 525 млн грн.

Підозрювані планували зруйнувати будівлю та знищити майно комбінату нібито через застарілість та несправність, скоротити працівників підприємства. Однак у 2021 році НАБУ та САП арештували земельну ділянку.

Організатори планували звернутися до місцевої прокуратури із заявою про "скоєння злочину" та провести експертизи, які б підтвердили відсутність складу злочину, що в результаті призвело б і до закриття провадження, яке розслідує НАБУ.

На вказану ділянку Вищим антикорупційним судом накладено арешт.

Ексзаступнику керівника Апарату ВРУ та експрацівнику держпідприємства повідомлено про підозру за ст. 135 ст. 278 КПК України, оскільки їхнє місцезнаходження не встановлене.

Раніше "Апостроф" розповідав про те, коли в Україні "вимруть" олігархи.