RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У квітні українцям готують тарифний "сюрприз": що буде із сумами у платіжках

В Україні планують відчутно підняти тарифи на електроенергію для населення, про їхнє підвищення українців попередять заздалегідь. Очікується, що це станеться вже з 1 квітня.

Про це розповів експерт із житлово-комунальних послуг Олег Попенко, пише "24 канал".

"Так було, наприклад, з переглядом тарифів на воду наприкінці 2022 року. Вони мають зрости в січні цього року, проте нові тарифи НКРЕКУ оприлюднила задовго до цього. Щоправда, згодом відомство скасувало своє ж рішення та залишило тарифи без змін", – навів приклад він.

Попенко пояснив, що рішення щодо підвищення тарифів спочатку з'явиться на сайті Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ). Хоча комісія планує переглянути тарифи на світло уже з 1 квітня 2023 року, наразі немає інформації про будь-які офіційні рішення.

Читайте також: Суми стали "космічними": українців шокували платіжки від "Нафтогазу"

Експерт зазначив, що необхідно кардинально змінити підхід до формування тарифів на світло. Вартість має серйозно зрости для тих споживачів, які споживають багато електроенергії.

За його словами, насамперед тарифи мають бути встановлені для тих, хто споживає понад 500 кіловат на годину та 1 000 кіловат на годину. На його думку, люди, які мешкають у великих будинках, мають платити за електроенергію по 3, 4 або 5 гривень за кіловат.

"Але не потрібно забувати, що необхідні окремі умови для тих, хто проживає в будинках з електричним опаленням. У нас цілі міста перейшли на електричне опалення, і такі споживачі не повинні постраждати", – наголосив Попенко.

Раніше "Апостроф" розповідав, що в Україні найближчим часом можуть підвищити тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення.