RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Чи повернуть військовим доплати у 30 тисяч: у Раді дали відповідь

В Україні уряд скасував військовим надбавки у 30 тисяч гривень до заробітних плат з лютого 2023 року. Після того як суспільство розкритикувало такий крок під час війни, народні депутати розробили спеціальний законопроєкт, який би повернув виплати.

Про те, чи є шанс повернути скасовані доплати, з'ясовував "Апостроф".

Читайте також: Зазирнути у гаманці чиновників: на чому ще заощадити, щоб дати військовим по 30 тисяч

Зокрема, за словами колишнього нардепа, а нині військового Дмитра Лінька, в українському бюджеті не вистачає коштів для покриття таких витрат, тим більше зважаючи на велику кількість мобілізованих.

"Є очевидною проблема бюджету країни. І надбавки та премії, що були започатковані на початку повномасштабного вторгнення, як я розумію, влада зараз не може виплачувати, враховуючи велику кількість мобілізованих", - зазначив він.

Законопроєкт № 9071, в якому пропонується повернути надбавку у 30 тисяч "не залежно від покладених на таких військовослужбовців завдань чи районів проходження служби" досі не дійшов навіть до розгляду у комітеті.

Днями нардепи ухвалили безпрецедентні зміни до бюджету, додавши на сектор безпеки і оборони понад пів трильйона гривень. З них 317 мільярдів підуть саме на зарплати військовим.

Однак член бюджетного комітету ВР Олексій Гончаренко пояснив, що зміни до бюджету не означають, що військовим повернуть скасовані доплати.

"Це не враховано. Ці зміни до бюджету дозволять тільки покрити оклади військових до кінця року, та додаткові виплати за новим порядком включно до серпня", - додав нардеп.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": "Нехай депутати повоюють на 20-30 тисяч": що коїться з зарплатами військових

  • Вас може зацікавити:

В Україні хочуть у три етапи підняти мінімальну зарплату: названі дати та суми

До 70 тисяч гривень: названо щомісячні зарплати українців у Польщі

Платять на руки до 4000 гривень на день: водіям запропонували привабливу роботу