RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Як зміняться зарплати та премії у військових: детальне пояснення представника Міноборони

В Україні з 1 лютого набув чинності новий Порядок виплат додаткової грошової винагороди для військовослужбовців Сил оборони, але разом із цим виплати бійцям на фронті залишиться незмінною - їм виплачуватимуть 100 тисяч гривень і надалі.

Про це розповів заступник начальника управління соціальної підтримки — начальник відділу грошового забезпечення та заробітної плати полковник Олег Рогаль для АрміяInform.

Доплату до заробітньої плати в розмірі 100 тисяч гривень щомісяця також будуть отримувати військовослужбовці ракетних військ та артилерії, льотчики за час польотів у районах бойових дій, моряки, військові медики, бійці зенітно-ракетних військ та протиповітряної оборони, які виконують завдання в районі бойових дій.

Читайте також: Коли "оптимізовують" армію: що означатиме для ЗСУ зменшення винагороди бійцям

До того ж відповідно до нового Порядку буде збільшена зарплата солдатського та сержантського складу, і становитиме вона близько 20 тисяч гривень.

Водночас винагороду в розмірі від 30 до 50 тисяч гривень щомісяця отримуватимуть:

  • Військовослужбовці, що входять до складу угруповань Сил оборони України і виконують бойові або спеціальні завдання згідно з бойовими наказами або розпорядженнями командирів військових частин;
  • Військовослужбовці, які виконують завдання всебічного забезпечення угруповань Сил оборони.
  • Військовослужбовці, що перебувають у підрозділах, зарахованих до складу резерву Головнокомандувача Збройних Сил України.

Однак винагороду не виплачуватимуть тим військовим частинам та підрозділам, які не входять до складу Сил оборони або резерву Головнокомандувача й не перебувають у зоні бойових дій. Зокрема, мова йде про навчальні центри, органи військового управління, тилові бази тощо.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як нараховуватимуть виплати військовим за поранення.