RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Скасування доплат у 30 тисяч військовим: міністр фінансів зробив заяву

Українська влада шукає прийнятну для всіх альтернативу скасованим доплатам у 30 тисяч гривень військовим, поліцейським та рятувальникам. Таке рішення лише підвищило мотивацію воювати.

Таку заяву зробив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю Forbes.

Читайте також: Зазирнути у гаманці чиновників: на чому ще заощадити, щоб дати військовим по 30 тисяч

Так, очільник фінансового відомства виступив проти закону, який передбачає обмеження зарплати міністрам, народним депутатам, членам ВРП, ВККС та інших органів.

"Те, що запропоновано правкою до закону не влаштовує абсолютно нікого, тому що це прибирає мотивацію. Деякі керівники силових відомств казали, що після того, як вони внормували систему оплати, у їхніх підрозділах зʼявилось більше мотивації реально воювати, а не сидіти в тилу. Мотивацію потрібно шукати саме в цьому, адже не кожен з мільйонної армії знаходиться на передовій, як багато хто думає", - розповів він.

Зараз на рівні парламенту створили робочу групу, де напрацьовують прийнятний для всіх варіант, без "надмірної політизації".

За його словами, бюджет на оборонну сферу не зменшується, а, навпаки, зростає.

"Бойове розпорядження і визначення випадків схеми виплат – це рішення Головнокомандувача. В межах бюджету ми кажемо: визначайтеся, робіть правильні системи мотивації", - додав він.

Коментуючи заяву голови Мінфіну, нардеп від "Євросолідарності" Олексій Гончаренко заявив, що таким чином міністр підтвердив наміри влади про відмову повертати доплати військовим.

"Міністр фінансів Марченко це каже прямо, не ховаючись. Пам'ятаєте нашу правку, яка повертала виплати бійцям ЗСУ? Виявляється, її тоді проголосували "випадково". А потім "випадково" блокували постановою тушки Цабаля. 277 народних депутатів випадково проголосували, з ким не буває. Є робоча група, вона шукає щось для вирішення проблеми. І щось ніяк не знайде. Гарно шукає, мабуть. Бо група є, а результатів немає. Ще у Марченка вже «не кожен воює на фронті". Рік тому цей самий Марченко голосував за введення даної виплати. Тоді, мабуть, воював у нього кожен. А тепер він проти", - написав депутат.

Нагадаємо, в Україні з 1 лютого зарплату для військового визначають у залежності від його бойових завдань: хто бере участь у виконанні бойових завдань отримує додаткову винагороду 30 або 100 тисяч гривень, а хто перебуває в тилу має свою стандартну ставку.

  • Вас може зацікавити:

В Україні хочуть у три етапи підняти мінімальну зарплату: названі дати та суми

До 70 тисяч гривень: названо щомісячні зарплати українців у Польщі

Платять на руки до 4000 гривень на день: водіям запропонували привабливу роботу