RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Деякі пенсіонери можуть не платити за комуналку: хто має право на соціальну пільгу

Пенсіонери, які проживають у сільській місцевості, можуть скористатися пільгами на оплату комунальних послуг. Окремі категорії сільських пенсіонерів можуть нічого не платити за комуналку.

Про це йдеться у матеріалі NV.

Читайте також: Довічні пільги на комуналку: хто може отримати і як подати заявку

Повідомляєтться, що 100% знижку на оплату комунальних послуг гарантовано пенсіонерам, які працювали, зокрема, педагогічними чи медичними працівниками, фармацевтами, бібліотекарями, працівниками із захисту рослин у сільській місцевості та селищах міського типу.

Проте ця знижка надається у разі, якщо середньомісячний дохід пільговика за шість місяців не перевищує величини доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу 2023 року — 3760 гривень.

Якщо ж пенсія перевищила 3760 гривень, то отримувати пільги на оплату комуналки неможливо. Однак, можна звернутися до Пенсійного фонду за призначенням житлової субсидії.

З травня 2023 року Пенсійний фонд України призначить житлові субсидії на неопалювальний період (з 1 травня по 30 вересня) для більшості домогосподарств, які отримували житлову субсидію у попередньому опалювальному періоді.

Якщо дані про майновий стан чи склад сім'ї не змінилися, то повторно звертатися за субсидією не потрібно. Але якщо зміни відбулися, одержувачі субсидії повинні протягом 30 днів надати інформацію до місцевих органів Пенсійного Фонду.

Раніше ми розповідали про те, чому будуть зменшені субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Вас також може зацікавити:

Як дізнатися, чи залишилися ви в списку отримання субсидії: покрокова інструкція

Перерахунок субсидії, нова грошова допомога та зміни для водіїв: що чекає українців у травні

Чи можуть призначити субсидію за наявності авто: українцям пояснили важливий нюанс