RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В Україні різко зменшиться кількість одержувачів субсидії: що відомо про причини

Через зменшення витрат на опалення у міжопалювальний сезон, субсидії на оплату житлово-комунальних послуг будуть зменшені.

Про це в ефірі телемарафону заявив голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

За його словами, якщо пільговик отримав допомогу в позаминулий період опалювання, то автоматично отримає підтримку й наступного зимового періоду. Але, якщо такої допомоги не було, тоді необхідно перевірити можливість отримання пільг взимку.

“Якщо людина не отримує субсидію в міжопалювальний сезон, тоді їй потрібно буде з 1 вересня підійти до відділення Пенсійного фонду, щоб там зробили розрахунок, чи може ця людина в опалювальний сезон розраховувати на отримання субсидій”, - наголосив Попенко.

Читайте також: В Україні з 1 травня перерахують субсидії: куди та як подавати документи

Він також додав, що у теплу пору року витрати на комуналку зменшуються.

“Із завершенням опалювального сезону кількість субсидіантів буде зменшено. Так само буде меншою і субсидія”, – резюмував голова спілки споживачів комунальних послуг.

Нагадаємо, починаючи з 1 лютого 2023 року, одержувачі субсидій повинні самостійно перераховувати кошти на покриття комунальних послуг. Це призвело до скасування можливості безготівкової оплати комунальних послуг за рахунок субсидії.

Якщо отримувач субсидії має банківський рахунок, кошти будуть автоматично перераховані на його картку. Якщо рахунку немає, кошти будуть перераховані на рахунок в "Ощадбанку". Щоб отримати гроші і перерахувати їх на оплату комунальних послуг, необхідно відкрити рахунок у банку. Крім того, гроші за субсидію можна отримати готівкою і перерахувати за комунальні послуги у будь-якому відділенні "Укрпошти".

На кінець лютого 2023 року близько 2,3 мільйонів домогосподарств в Україні отримували субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Раніше ми давали корисні поради, як заощадити на комуналці в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Тарифи на світло можуть різко підняти з 1 червня: деталі наради в ОПУ

Процедуру оформлення субсидій хочуть спростити: подробиці нововведення

Чи можуть призначити субсидію за наявності авто: українцям пояснили важливий нюанс