RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

В Україні деяким категоріям громадян повернуть виплати: кого це торкнеться

З'явилися перші результати великої верифікації виплат усередині переміщених осіб, яку розпочали з 1 серпня 2023 року. Помилки стосуються померлих ВПО та українців, які виїхали за кордон.

Більш детально в ефірі телемарафону розповіла міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Читайте також: Грошова допомога переселенцям з 1 вересня: кому припинять виплати

Міністр зазначила, що під час перевірки правомірності отримання виплат було знайдено помилки.

Так, під час верифікації знайшли 10 тисяч осіб, які перебувають у реєстрах РАГСу, як померлі особи. Також є певні ознаки, що виплати помилково нараховувалися одній родині — і батькові, і матері на тих самих дітей.

"Є й інші ознаки, за якими ми вважаємо, що допомога помилково нараховувалася", - розповіла вона.

Водночас є й випадки, коли виплати зазначили неправильно.

"Щодо 10 тисяч померлих людей. Виявилося, що приблизно 10% із тих 10 тисяч людей, на щастя, виявилися живими. Реєстр, який показує особу як померлого, не містить даних про податковий номер. І ті люди, які були в реєстрах на виплату ВПО , як виявилося, були повними тезками. Прізвище, ім'я, по батькові, дата, рік народження - все, що міститься в реєстрі померлих, було в реєстрі ВПО", - повідомила Верещук.

Вона розповіла, що цим людям уже повернули виплати.

До реєстру померлих тепер також додаватимуться ідентифікаційні коди, це має допомогти уникати подібних помилок у майбутньому.

Також виплати повернули 0,3% українцям, які виїхали за кордон. Як з'ясувалося, вони повернулися до України, проте їхня система не зафіксувала.

" Наприклад, верифікація була 15 липня, а вони повернулися 16-го. Ми також їм усім повернемо виплати. Все відбувається автоматично", - розповіла голова відомства.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, що в рамках державного проєкту "Армія відновлення" десяткам тисяч безробітних, які виконують суспільно корисні роботи, виплатили 305 млн. гривень.

  • Вас може зацікавити:

Хто в Україні отримує більше виплат: у Кабміні назвали категорії громадян

Україну відновлюватимуть усім світом: скільки зараз оцінюють збитки, завдані Росією

Переселенці можуть отримати виплати на новому місці: що потрібно знати