RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні стартував опалювальний сезон: де почали вмикати тепло і де ще доведеться чекати

В Україні станом на 12 жовтня 2023 року низка міст почали готуватися до опалювального сезону, вмикаючи українцям тепло.

"Апостроф" зібрав все, що відомо про готовність міст до зими.

Читайте також: Готуємося до нового блекауту: чим можна запастися вже зараз

Київ

У столиці опалювальний сезон стартував 9 жовтня. За заявками підключають опалення для об'єктів соціальної інфраструктури. Йдеться про школи, дитячі садки та медзаклади. Відомо, що тепло подали у 44 установи. У КМДА заявили, що рішення про опалення житлових будинків та комунальних установ будуть ухвалювати з огляду на прогноз погоди. Тепло дадуть, якщо температура повітря упродовж трьох діб буде нижча за +8 градусів із прогнозом на подальше похолодання. В такому разі це теж робитиметься за індивідуальними заявками.

Львів

У цьому місті також почали підключати лікарні та гуртожитки. У "Львівтеплоенерго" теж потрібно подавати листи-звернення від бюджетних установ. Відомо про 10 закладів, де вже є опалення, серед них: обласні та міські лікарні, медично-реабілітаційний центр. Житлові будинки підключатимуть за відповідної погоди.

Тернопіль

У Тернополі два дні тому підключили медичні заклади, зокрема, пологові будинки, обласну дитячу лікарню та поліклініку. Тепло також подають на прохання керівників установ. Рішення про початок опалювального сезону ухвалять після 15 жовтня залежно від кліматичних умов. В області працюватимуть понад тисячу котелень, більшість із них мають резервні джерела живлення.

Харків

Це місто готове на 100%. Мер Ігор Терехов заявив, що Харків забезпечений газом, а батареї ввімкнуть "як того вимагатиме погода". Очікується, що опалення з'явиться не скрізь через те, що 57 будинків серйозно пошкоджені від російських обстрілів. Найбільше таких об'єктів у Київському районі - 32, на Салтівці - 16.

Одеса

За прогнозом, опалення можуть подати вже з 1 листопада. Область готова до зимового періоду також на 100%. До холодів підготували всі котельні, закупили генератори та модульні теплові пункти. Теплопостачальні підприємства мають запаси палива щонайменше на п'ять діб.

Житомир

Із 16 жовтня опалення почнуть подавати у такі заклади: дошкільні, шкільні, охорони здоров’я. Жителям будинків опалення увімкнуть тоді, коли почнеться стійке зниження температури повітря.

Кривий Ріг

У цьому місті опалювальний сезон стартує наступного тижня. Міська влада повідомила, що спочатку тепло подадуть у школи, дитячі садки та лікарні. Готовність житлового фонду міста - 100%. Його ввімкнуть за відповідної погоди.

Черкаси

У черкасах опалення подали вже у медзаклади: Черкаський обласний перинатальний центр та Черкаський обласний кардіоцентр. Також планують підключити Черкаський геріатричний пансіонат. Залежно від погоди - подадуть опалення у будівлі комунальної сфери, житлового фонду.

Ужгород

11 жовтня батареї у місті потеплішали в медзакладах, школах та інших об'єктах. Житловий фонд почнуть опалювати у разі встановлення нормативних температурних показників.

Миколаїв

У Миколаєві тепло увімкнуть наприкінці жовтня. Відомо, що "Миколаївобленерго" готове до подачі тепла за відповідної температури. Проте у жовтні не прогнозують похолодання менше +8 градусів.

Суми

У Сумах вже опалюють дитячі садки та школи. Стартував опалювальний сезон з 11 жовтня. Оскільки у місті спостерігатиметься потепління щонайменше до 19 жовтня, то будинки поки що не підключатимуть.

Івано-Франківськ

В Івано-Франківську тепло мають лікарні. Приблизно з 1 листопада почнуть підключати опалення для житлового фонду.

Як повідомляв "Апостроф", раніше енергетики розповіли, що чекати українцям наступної зими.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні почалися аварійні відключення світла: кому діставати генератори та чого чекати далі

Ця зима буде складнішою за попередню: енергетики розповіли, що чекати українцям

В Україні майже вдвічі подорожчала електроенергія: чи діятиме нічний тариф