RU  UA

Опалення в багатостраждальному Херсоні: чи буде тепло у жителів міста

Через теракт на Каховській ГЕС, влаштований Росією у червні 2023 року, частина громадян у Херсоні залишиться без опалення взимку.

Про це розповів в ефірі Апостроф TV заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

Читайте також: Екокатастрофи не сталося, на дні Каховського водосховища росте ліс: вражаючі кадри

За його словами, опалювальний сезон в Херсонській області буде проблематичним для деяких жителів. Зокрема, в самому Херсоні залишається складна ситуація в мікрорайоні "Острів". Підключити опалення об’єктивно неможливо, тому що там дуже багато було руйнувань, і шкоди заподіяно інфраструктурі терактом на Каховській ГЕС.

"Коли було підтоплення, так саме енергетичні комунікації постраждали", - повідомив посадовець.

Є й інші проблемні громади поруч з Дніпром, де подібна ситуація - постійні обстріли, знищена інфраструктура, і дуже складно виконувати ремонтні роботи. Однак, у більшості громад з опаленням має бути все добре.

Водночас, на тимчасово окупованих територіях області, у 15-кілометровій зоні від Дніпра, росіяни взагалі відмовилися від будь-яких намагань запустити опалення. В більшості інших громад немає стану підготовки, котельні не готові до запуску, не зробили запасів вугілля.

"Вони трохи відпрацювали по Генічеську з підготовки по опаленню, так саме по Скадовську, але у більшості населених пунктів цього немає", - додав Юрій Соболевський.

Раніше ми публікували фото городів на дні Каховського водосховища.

  • Вас також може зацікавити:

Відновленню не підлягає: з’явилося нове відео підірваної росіянами Каховської ГЕС

Природа не терпить порожнечі: як зараз виглядає Каховське водосховище, фото

Виглядає як футбольне поле: в мережі показали відео дна Каховського водосховища