RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Чи будуть українці сидіти без світла через морози: Міненерго дало відповідь

Українські енергетики не мають наміру запроваджувати розклад відключень електрики у разі зниженні температури, хіба що через форс-мажори.

Про це під час телемарафону повідомила заступник міністра енергетики України Світлана Грінчук.

Читайте: Киян попередили про можливі відключення електроенергії

За її словами, вже традиційно при зниженні температури зростає споживання електроенергії, але на цей час обстановка знаходиться під контролем.

"Якщо не відбудеться серйозних обстрілів і не буде критичних пошкоджень, у тому числі викликаних погодними умовами, ми не збираємося вводити розклад відключень", — повідомила посадовиця.

Енергетики врахували й зниження температури. "Виходячи з поточної ситуації, навіть за її погіршення, ми не передбачаємо введення розкладів відключень, особливо для домашніх користувачів", — розповіла заступник міністра.

Також Світлана Грінчук наголосила, що станом на 23 листопада попри аварійний ремонт семи енергоблоків, чотири з них, загальною потужністю понад 700 МВт, відновили роботу вже за 6-7 годин.

Нагадаємо, що вчора, 23 листопада, в енергосистемі було зафіксовано дефіцит електроенергії через додаткове навантаження на електростанції.

  • Вас зацікавить:

Між світлом і темрявою: що чекає на Україну майбутньої зими

Блекауту не уникнути: українців попередили про 10-годинні відключення світла

Готуємося до блекаутів: які прилади придбати вже зараз, доки не злетіли ціни