RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Українці будуть отримувати по три платіжки за газ: кого торкнуться зміни

В Україні затвердили всі нормативно-правові акти, які необхідні для запровадження третьої платіжки за газ.

Про це пише тематичне видання Газправда.

Фінальним затвердженим документом став Типовий договір на технічне обслуговування, який Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила 5 грудня 2023 року.

Читайте також: Скільки потрібно платити за газ у грудні: повний перелік тарифів

Йдеться про договір, який передбачає технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку. Відповідні зміни вже прописані у Кодексі газорозподільних систем. Документ зобов'язує операторів газорозподільних систем у місячний термін з дня набрання чинності цієї постанови забезпечити "приведення діючих договорів на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку у відповідність до Типового договору".

Більше того, постачальники послуг мають проінформувати співвласників багатоквартирного будинку про укладення нового документа за формою Типового договору "шляхом розміщення відповідної інформації у рахунках на оплату послуг розподілу природного газу у місяці, в якому укладено цей договір".

Фактом укладання цього договору вважається надання самої послуги з розподілу газу. Якщо побутовий споживач офіційно не відключався від централізованого газопостачання – дія Типового договору поширюватиметься на нього. Журналісти зазначають, що незабаром українці отримуватимуть третю платіжку за газ.

Раніше ми розповідали, що частина українців з 1 грудня платитиме за світло по-новому.

Вас може зацікавити:

Грошей на субсидії не вистачить: який вихід знайшли в уряді

Тарифи з 1 грудня: чи чекати на українців подорожчання

Це буде перший крок: коли і на скільки українцям можуть підняти тариф на світ